Nors anksčiau barzdos būdavo dažniau pasirenkamos vyresnių vyriškos giminės atstovų kaip brandos išraiška, dabar galima pastebėti kaip greitai toks požiūris keičiasi. Vis dažniau pasirenkama barzdą derinti prie savo įvaizdžio, neatsižvelgiant į amžių. Žinoma, barzda vis dar yra vyriškumo ženklas, todėl tam, kad būtų atrodoma patraukliai, norisi vešlių, švelnių bei tvarkingų veido plaukų. Deja, kartais tokios barzdos turėti nieko nedarant nepavyksta – ji neauga arba auga tik vietomis, skiriasi plaukelių spalvos, jų struktūra. Kartais plaukai auga skirtingomis kryptimis ir plaukeliai netvarkingai atsikišinėja, taip sugadindami tvarkingos barzdos įvaizdį. Džiugu tai, kad daugelį šių problemų galima išspręsti tinkamomis priemonėmis bei gera barzdos priežiura

Auginkite barzdą

Norint ilgesnės ir dailesnės barzdos, pirmiausia, labai svarbu jai leisti augti. Viena iš didžiausių klaidų dėl kurios barzdos priežiūra labai pasunkėja yra atsikišusių plaukelių kirpimas. Juos patrumpinus barzda gali atrodyti lygesnė, tačiau taip atrodo tik tuo metu. Nuolat apkerpant tik atsikišusius plaukelius, barzda vis labiau atrodo iškarpyta, dėl ko vėliau tenka ją visiškai nutrumpinti. Kartais nutinka ir taip, kad betrumpinant plaukelius suprantama, jog netyčia plaukų buvo patrumpinta per daug arba nereikalingose vietose. Tuomet taip pat tenka barzdą nuskusti. Barzdos auginimas reikalauja kantrybės – geriau ją paauginti ir tik tuomet pradėti formuoti.

Barzdos prausiklių nauda

Tiek barzdą auginant, tiek ją prižiūrint, kasdienybę palengvinti gali ir kelios priemonės, kurios turi įtakos tam, kaip jūsų barzda atrodo. Norite švelnios, neišsausėjusios ir dailiai atrodančios barzdos? Nepamirškite, naudoti barzdos aliejaus, švelnaus prausiklio bei formavimo priemonių, kurios leis turėti tokią barzdą apie kurią svajojote.

Barzdos prausikliai arba plaukų šampūnai pritaikyti ir barzdos plaukams yra labai svarbios priemonės. Jos padeda švelniai pašalinti nešvarumus, kas labai svarbu tam, jog nebūtų sudirginama veido oda. Geriausia rinktis turtingos sudėties prausiklius bei šampūnus, kurie plaukus maitina bei stiprina. prausiklis stimuliuoja plaukų šaknis ir dezinfekuoja bei tonizuoja odą tuo pačiu stiprindamas plaukų folikulus. Žinoma, nerekomenduojama barzdos plauti kasdien, užtenka tą daryti 1-2 kartus per savaitę.

Be prausiklio, labai svarbu naudoti barzdos aliejų arba balzamą. Galima juos naudoti ir pakaitomis, jei yra poreikis. Aliejus yra naudingas tiek turintiems trumpą barzdą, tiek ilgą. Jis efektyviai drėkina, maitina plaukelius, apsaugo odą nuo pleiskanojimo, o plaukelius nuo išsausėjimo, skilinėjimo, todėl barzda visuomet atrodo gyvybingai. Reguliariai naudojant aliejų, barzda tampa daug minkštesnė, švelnesnė. Turintiems ilgesnes barzdas, tikti gali ir barzdos balzamas. Jo konsistencija primena vašką ir padeda lengviau formuoti barzdą. Tuo pačiu jis atlieka maitinimo ir drėkinimo funkciją.

Barzdos šukavimas

Barzdos įvaizdį lemia ir tai, kaip ji formuojama. Daugelis vyrų vis dažniau apsilanko specialiuose salonuose, kur barzda yra pasirūpinama visapusiškai – pašalinami nereikalingi plaukeliai, padailinama barzdos forma, suvienodinamas ilgis, o prireikus ji net ir nudažoma. Tačiau kasdienėje priežiūroje, kad barzdą būtų lengviau formuoti, išlaikyti tvarkingą ir nesusivėlusią, reikia nepamiršti jos šukuoti. Tą puikiai galima padaryti su specialiais barzdos formavimo šepečiais ar šukomis.

Palikite komentarą

Atminkite, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant.

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.