Jūsų barzda „šiek tiek“ netvarkinga? Plaukeliai auga visomis kryptimis, o galiukai šakojasi? Ji sausa, pleiskanota ir praradusi gyvybingumą? O bjauriausia, kad visą laiką niežti odą? Šiek tiek palaukite, dar nesisuskite! Jums tereikia keleto gerų patarimų barzdos priežiūrai, bei šiek tiek žinių, kad pasirinktumėte tam tinkamas priemones.

Kasdienė barzdos priežiūra

Barzdos aliejus

Tai numeris vienas produktas Jūsų sveikai ir gyvybingai barzdai. Jį turi turėti absoliučiai kiekvienas save gerbiantis “barzdyla”. Barzdos aliejus suminkštins barzdą ir pavers ją nepriekaištinga. Svarbiausios barzdos aliejaus funkcijos:

apsaugo nuo niežėjimo;

stabdo odos pleiskanojimą;

saugo plauką nuo išsausėjimo.

Jeigu tik pradedate auginti barzdą, naudokite šią priemonę kasdien. Aliejus ne tik padeda augti Jūsų tobulai barzdai, bet ir puikiai apsaugo odą nuo išsausėjimo. Taip iš karto ir apsisaugosite nuo nepageidaujamo barzdos niežėjimo.

Geriausia barzdos aliejų naudoti iš ryto – iš karto išėjus iš dušo. Karštas vanduo ir chloras smarkiai džiovina ne tik odą, bet ir Jūsų barzdą. Aliejus padės ją sudrėkinti. Nebijokite tepti ir ant drėgnos barzdos.

Kaip naudoti barzdos aliejų?

Nedidelį aliejaus kiekį paskirstykite tarp delnų. Tepkite jį per visą barzdos ilgį. Nepamirškite tolygiai ištepti ir barzdos galo. Būtinai pasiekite ir odą, esančią po barzda, kad ir ją sudrėkintumėte. Tiek tereikia žinoti apie barzdos aliejų.

Barzdos balzamas

Kitas labai svarbus žingsnis barzdos priežiūros rutinoje – barzdos balzamas. Barzdos balzamo sudėtyje dažniausiai yra:

Vaškas (bičių arba palmių vaškas);

Nerafinuotas taukmedžio sviestas;

Augaliniai aliejai – jojobų, kokoso, saldžiųjų migdolų, argano;

Eteriniai aliejai (pvz. pipirmėčių).

Barzdos balzamas padės puikiai suformuoti norimą stilių. Jis sudrėkins veido plaukus, suformuos barzdos formą ir optiškai padidins barzdos vešlumą. Stenkites naudoti kuo natūralesnio pagrindo balzamą, kuris nedirgintų Jūsų odos. Jeigu Jūsų barzda yra silpna ir plona, ieškokite produktų, kuriuose didesnė palmių aliejaus koncentracija – tai natūraliai pastorina plauką.

Kaip naudoti barzdos balzamą?

Nedidelį jo kiekį patrinkite tarp delnų, kad šiek tiek pašiltų ir būtų lengviau paskirstyti ant barzdos plaukų. Pradėkite nuo kaklo ir kilkite link barzdos. Po barzdos balzamo, pasiimkite barzdos šukas ir formuokite norimą stilių, taip tolygiai paskirstydami ir balzamą.

Barzdos šukos

Barzdos šukas rekomenduojame tiems, kurie turi vidutinio ilgio  ilgesnes barzdas, kurios paprastai veliasi. Taip pat tai puiki priemonė barzdos formavimui, kai naudojate balzamą arba vašką. Visuomet geriau rinkitės natūralias, rankų darbo barzdos šukas, nei pagamintas iš pigaus plastiko – jos mažiau dirgins odą ir „neišdraskys“ barzdos plauko.

Savaitinė barzdos priežiūra

Barzdos šampūnas

Kai kurios priemonės bei procedūros yra skirtos tik keletai kartų per savaitę. Viena iš tokių priemonių – barzdos šampūnas. Jis švelniai, bet efektyviai valo barzdos plaukus bei veido odą. Mažą putojimą užtikrinanti formulė minkština barzdą, suteikia plaukeliams glotnumo ir paklusnumo, pašalina nešvarumus, apnašas ir nemalonius kvapus. Sudrėkinkite barzdą šiltu vandeniu ir nedideliu kiekiu šampūno kruopščiai įtrinkite barzdą. Gerai išskalaukite vandeniu.

Tačiau naudojant per dažai – gali išsausinti odą, bei barzdos plaukus, todėl nepamirškite po ranka visada turėti aliejų arba balzamą!

Palikite komentarą

Atminkite, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant.

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.