Kiekviena skutimosi ritualo dalis turi būti atliekama su malonumu ir tam tikromis žiniomis tam, kad išlaikytumėte sveiką ir jauną veido odą. Galbūt, jau turite savo skutimosi įpročius tik ar kiekvieną rytą jie netampa kančia ir nepraeina be nemalonių pasekmių? Sudirgusi oda, nuolat įaugantys plaukeliai, deginimo jausmas nuo skustuvo ašmenų, nuolatinis kraujavimas ir vis negyjančios žaizdelės – lengvai išvengiami pavojai naudojant tinkamas skutimosi priemones ir įvaldant patogesnę techniką. 

Pasiruošimas skutimuisi

Visai nesvarbu ar esate įprtęs skustis ryte ar vakare – svarbiausia, kad neskubėtumėte ir skirtumėte tam pakankamai laiko. Ne visada malonų „darbą“ paverskite maloniu ritualu – tinkamas pasiruošimas yra neabejotinas sėkmės raktas į puikų rezultatą. Geriausia, prieš skutimąsi nusiprauskite po dušu – nusiplaukite veidą karštu vandeniu. Šiltas vanduo ne tik suminkštins plaukelius ir sušvelnins Jūsų veido odą, bet ir atvers poras. Tokiu būdu skustuvas lengviau slys Jūsų oda. 

Kremas prieš skutimąsi

Daugeliui vyrų tai vis dar atrodo keista ir gal nebūtinai reikalinga skutimosi priemonė. Tačiau kremas prieš skutimąsi gali būti vienas iš svarbiausių sėkmingo šio ritualo įgyvendinimo etapų. Sudrėkintą odą šiltu ar karštu vandeniu, padenkite kremu prieš skutimąsi – jis suminkštins veido odą bei barzdos plaukus, taip sudarydamas apsauginį sluoksnį tarp odos ir skustuvo, kad ji būtų mažiau dirginama. Sukamaisiais judesiais priemonę lengvai įmasažuokite į veido odą. 

Nepagailėkite pinigų brangesniam skutimosi kremui

Kaip išsirinkti gerą skutimosi kremą? Jis pasižymi turtinga kremine tekstūra ir neputoja. Tepdami skutimosi kremą ar putas sudrėkinsite barzdos plaukelius bei paruošite puikų slydimą skustuvui. Jeigu pastebite, kad Jūsų oda jautri  - rinkitės jautriai odai skirtą skutimosi kremą. Jų pasiūla yra išties didelė, tačiau dauguma – aerozolinio tipo produktai, kuriuose yra cheminių medžiagų, išsausinančių Jūsų odą. Venkite jų. Geriau įsigykite skutimosi kremą tūbelėje - paprastai jo užtenka daug ilgesniam laikui.

Prieš skusdamiesi įmasažuokite skutimosi kremą rankomis, o dar geriau – specialiu skutimosi šepetėliu ir palikite minutei, kad kremas sudrėkintų bei sušvelnintų barzdos plaukelius.

Skutimosi šepetėlis

Skutimosi šepetėlis iš esmės atlieka tris svarbias funkcijas. Pirmiausia jis padeda tolygiai paskleisti skutimosi kremą ant Jūsų veido odos, nepraleisdamas nei menkiausio tarpelio, kad skustuvas puikiai slystų ir užkabintų net sunkiausiai prieinamas vietas iš pirmo karto. Antra, tai padeda pašalinti negyvos odos ląsteles, mažina dirginimą bei riziką skustuvą „užkabini“ už odos nelygumų. Ir galiausiai, tai geresnis pasirinkimas nei tepimas rankomis, nes šepetėlis „prieis“ arčiau ir padės geriau patepti odą bei barzdos plaukelius, kuriuos norite pašalinti.Rekomenduojame rinktis minkštų šerelių, barsuko plauko skutimosi šepetėlį.

Tinkamo skustuvo pasirinkimas

Rinkdamiesi skustuvą atsižvelkite į tai, kokio tipo Jūsų veido oda ir kiek laiko galite skirti skutimuisi. Greitam ir efektyviam skutimuisi rekomenduojame Gillette Mach III arba Fusion tipo skustuvus. Paprastai jie būna su alijošiaus juostele, kuri leidžia ašmenims lengviau slysti oda ir jos nedirginti. Jų galvutės taip pat prisitaiko prie slydimo linkio, kad sektų veido kontūrą. 

Turintys daugiau laiko, labiau įgudę, taip pat profesionalūs barzdaskučiai dažniausiai renkasi dviašmenius skustuvus. Tačiau tokiam skutimuisi teks investuoti daugiau pinigų bei laiko. Tai prilygsta ceremonijai, kurios metu pasieksite ir geresnį skutimosi rezultatą. 

Nepriklausomai nuo to, kokį skustuvą pasirinksite – pasirūpinkite aštriais ašmenimis. Norėdami išgauti geriausią skutimosi rezultatą naudokite švelnius judesius, per daug nespauskite, leiskite skustuvo svoriui reguliuoti slydimą.

Nepriklausomai nuo to, kokį skustuvą pasirinksite – pasirūpinkite aštriais ašmenimis. Norėdami išgauti geriausią skutimosi rezultatą naudokite švelnius judesius, per daug nespauskite, leiskite skustuvo svoriui reguliuoti slydimą.

Panaudoję skustuvą visuomet kruopčiai nuplaukite jį karštu vandeniu, kad pašalintumėte skutimosi kremo bei plaukelių likučius. Odą būtinai nusiplaukite šaltu vandeniu – jis sutrauks poras. Nusausinkite rankšluosčiu, bet stipriai netrinkite. Po skutimosi nenaudokite priemonių, savyje turinčių alkoholio, jeigu nenorite sudirginti odos.

Gerai prižiūrimas skustuvas visuomet užtikrins ir puikią skutimosi kokybę bei tarnaus ilgai ir patikimai. 

Paskutinis skutimosi etapas – balzamas po skutimosi

Geras balzamas po skutimosi atstato natūralią odos drėgmę bei sumažina sudirginimą. Lengvai įsigeria ir puoselėja odą. Skystos, minkštos tekstūros suteikia malonų pojūtį.

Pabaigai

Didesnės skutimosi išlaidos, atsakingas ir kruopštus priemonių pasirinkimas, didesnės laiko sąnaudos – visa tai tikrai padidins skutimosi malonumą, neabejotinai pradžiugins rezultatais bei matomai atjaunins odą. 

Palikite komentarą

Atminkite, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant.

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.